Bästa filuftskängorna för jakt

Bästa filuftskängorna för jakt

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Friluftsliv / Jakt

Om du är intresserad av att börja med jakt finns det en del viktiga saker som du kommer att behöva. Därför tänkte jag börja med en liten serie av texter där jag går igenom olika typer av produkter som kommer att göra din jaktupplevelse mycket smidigare. Vi börjar denna serie med kängor då det är otroligt viktigt del, du kommer att behöva riktigt grova och hållbara kängor så i den här listan har jag tagit fram några bra alternativ som du kan välja mellan! 

Kamik Nationplus

Kamik Nationplus är det första paret skor jag vill rekommendera i den här listan, Detta par av Kamik-stövlar håller fötterna varma, mysiga och torra när du är ute och ska jaga. Kamik-varumärket klarar extrema förhållanden, så oavsett vad du kommer att möta i när du är ute kommer dina Kamiks att hjälpa dig att skydda dig. Sammantaget är dessa jaktstövlar pålitliga, pålitliga och bra på sitt jobb. Jag rekommenderar att du får storleken över din standardstorlek eftersom de brukar köra lite på den mindre storleken. 

Lowa Tibet GTX

Nästa par på den här listan är Lowa Tibet GTX, ett utmärkt allternativ för alla hardcorejägare som letar efter ett par stövlar lika klara för äventyr som de är. Oavsett om du vandrar i mil för att fånga ditt byte eller om du ska jaga off-trail mycket så är dessa Lowa Tibet-stövlar för dig. Tack vare överlägsna toppar av nubuckläder på dessa stövlar kan du enkelt ta dem vart som helst.

Och med dessutom en slitstark men vattentät och andningsbar Gore-tex fodring kommer dina fötter att känna sig robusta men bekväma. jag älskade också PU-mellansulan som ger ett längre stöd under foten som definitivt behövs när du bär med dig stor utrustning i flera timmar. Inuti bagageutrymmet hittar du också en speciell ankelflexdesign som gör att du kan gå bekvämt.

Irish Setter 2870 Vaprtrek 8”

Dessa kängor med det invecklade namnet är lysande för de som letar efter en lättare bagage än de traditionella – eftersom den här modellen är 40% lättare än de flesta andra. Detta gör Vaprtrek 8 tum mer mobil – den mest atletiska jaktstövelen någonsin! Du kommer inte att ses i dessa skönheter varken tack vare kamouflagedesignen. Dessa jaktstövlar är också vattentäta tack vare UltraDry-tekniken som hjälper till att hålla fötterna torra men låter dina fötter andas.

UltraDry är verkligen bara lysande för långvarig prestanda och komfort när du jakter. Jag älskade också ScentBan-kontrolltekniken som gör att lukt förblir i stövlarna istället för att fly och ge dig bort din fångst!

Danner Pronghorn 8”

Det sista paret jag vill rekommendera i den här listan är Danner Pronghorn 8 tum, en solid jaktstövel som definitivt är byggd för att hålla. Med ett camo-skinn i läder och en strömlinjeformad design kan du enkelt komma dig runt vilken terräng som helst i dessa stövlar. Jag älskar tå- och hälskyddet helt i läder som skyddar dig mot allmän slitage. Tack vare den bredare öppna tåboxen kan de med bredare fötter lätt bära dessa jaktstövlar.

Denna Danner kommer också med ett vattentätt och andningsbart Gore-tex foder som hjälper dig att hålla dina fötter torra när du än letar. Denna bagage kommer verkligen att finnas där för dig oavsett var du hamnar i roaming. Detta är tack vare sådant enastående hantverk med utsidan till den inre fotbädden av ortolit med trippellager av dämpning för maximal komfort. 

Det var listan över dom bästa jaktkängorna enligt mig, hoppas ni gillade den och får en riktigt bra jaktupplevelse med någon av dessa! Kolla gärna in resten av produkterna i denna serie av viktiga produkter när du ska börja med jakt om du är intresserad.