Bästa jaktkikare

Bästa jaktkikare

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Friluftsliv / Jakt

Nu har vi kommit till kikare i serien av dom viktigaste produkterna för jakt, detta är inte av högsta prioritet skulle jag säga och om du inte vill ha alla olika produkter som jag rekommenderar skulle jag säga att du kan strunta i den här listan och gå till bästa jaktkängorna eller bärsta jaktryggsäckarna. Men om ni vill ha alla fördelar som kommer att underlättar för dig under din jakt så har jag en lista på väldigt bra kikare här!

Vortex Optics Viper HD 10×42

Den första på listan är den jag personligen använder mest, med en imponerande kombination av prestanda och hållbarhet är Vortex Optics Viper HD 10 × 42 de bästa kikarna för jakt på marknaden. Med 10x förstoring och ett brett synfält har du inga problem med att upptäcka ett avlägset mål. Dessa jaktkikare är byggda för att motstå de mest brutala utomhusförhållandena och är det enda paret du någonsin behöver äga. Den här vattentäta och dimma är den här enheten med en O-ringtätning som avvisar smuts och skräp.

Viper’s HD, extra lågt spridningsglas som ger denna produkt oslagbar upplösning och färg, även under svagt ljus. Bilderna är helt enkelt skarpa och tydliga på nominella avstånd. Bortsett från den uppenbara kvaliteten och hållbarheten, kommer dessa jaktkikare med några få tillbehör inklusive ett fodral, nackrem, linsskydd och regnskydd. Kanske viktigast av allt är att du får en ovillkorlig livstidsgaranti, och Vortex har ett rykte för utmärkt kundservice. Om det finns en tydlig nackdel med Viper är det ögonlättnaden, vilket gör att tittande med glasögon är något av en underlägsen upplevelse.

Vortex Optics Diamondback 10×42

Nästa är också en från Vortex, bara ett steg ner från mitt toppval är Vortex Optics Diamondback 10 × 42 i princip Viper utan HD-optik. Annars är det nästan samma par kikare, med samma slitstarka, vattentäta och dimfasta konstruktion och 10x förstoring. Och naturligtvis livstidsgarantin.

Om du är bekymrad över högkvalitativa bilder utan kompromisser, erbjuder Diamondback ett synfält i nivå med dyrare kikare. Okularen är justerbara och ett centralt verktyg gör att du snabbt och bekvämt kan fokusera kikaren beroende på vad du spårar. Om du har något bättre syn i ett öga över ett annat kan du göra de ändringar som passar. Den användarvänliga designen är en produkt med högt värde som förbättras av de olika tillbehören som ingår, som fodral och linsskydd. Dessutom betyder gummi utsidan av dessa kikare att du kan upprätthålla ett robust grepp, även när det regnar. Sammantaget kan du betala mer för att få bättre optik, men det är svårt att slå Diamondback för det totala värdet.

Bushnell Trophy XLT 234210

Sista på listan är Bushnell Trophy XLT 234210, Sa jag inte precis hur värdet av Vortex Diamondback skulle vara svårt att slå? Säg hej till Bushnell Trophy XLT 234210. Dessa vattentäta och dimma-kikare är skyddade med en O-ring tätning och gummipansrade hölje som är bekvämt i händerna. Det finns också mjuk-touch tummen grepp för extra komfort. Medan vippskydd skyddar objektiva linser för elementen, är de något tunn och faller lätt av.

I huvudsak är det en kikare för jakt under alla förhållanden. När det gäller optiken 10 × 42 ger de multilagda linserna skarpa och ljusa bilder, särskilt under förhållanden med svagt ljus. Det snabba fokuset är bra och mycket användbart när tiden är väsentlig.

På nackdelen är det förmodligen inte de bästa jaktkikarna om du försöker resa lätt. På 2,2 pund är Trophy XLT på den tyngre sidan. Sammantaget, när vi prissätts mot de två bästa paren, tror vi att det här är ett av de bästa valen om du letar efter det bästa slaget för pengarna.

Det var min lista av dom bästa jaktkikarna, som sagt om du vill ha alla olika typer av produkter jag rekommenderar så är någon av dessa riktigt bra. Det kommer att underlätta så mycket för din jakt och dom är helt klart värda investeringen!